afp

Super Bowl 2019: de 7 meest besproken momenten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is het grootste tv-evenement van Amerika: de jaarlijkse Super Bowl. Afgelopen zondagavond zat half Amerika weer voor de buis voor de grote finale van het American Football. Dit waren de zeven meest besproken momenten:

1. De winst

Na een spannende wedstrijd gingen de New England Patriots er met de winst vandoor. De Patriots stonden voor de vierde keer in vijf jaar in de finale. Het team won in totaal al vijf keer eerder de Super Bowl: in 2002, 2004, 2005, 2015 en 2017. 

anp

2.  De halftime show 

Minstens net zo belangrijk als de wedstrijd is het optreden tijdens de rust. Dit jaar mocht Maroon 5 het podium betreden, maar het optreden zorgde voor veel kritiek. Veel mensen vonden de show saai en misschien wel het ergste optreden tijdens de Super Bowl ooit.

koschi-san 1549294147

Ook waren kijkers nogal afgeleid door … de tepels van zanger Adam Levine.

Zack Bornstein 1549294199

3. Zesvoudig winnaar Tom Brady

Patriots quarterback Tom Brady is de eerste speler ooit die voor de zesde keer op rij de Super Bowl-ring in ontvangst mocht nemen. ‘Het voelt geweldig om te winnen’, zei de zesvoudig winnaar achteraf.

AFP

4. De laagste score ooit

De winnende Patriots wonnen in Atlanta met een score van 13-3 tegen de Los Angeles Rams. Deze score is de laagste score ooit in de geschiedenis van de Super Bowl. 

anp

5. Het volkslied

Aan het begin van de Super Bowl werd traditiegetrouw het volkslied gezongen. Dit jaar was deze eer aan zangeres Gladys Knight. Op Twitter regende het complimenten voor de prachtige stem van Knight.

Tom Fitzgerald 1549294230

6. De extreem dure tickets

Wie last-minute een plaatsje op de tribune van de Super Bowl wilde bemachtigen moest diep in de buidel tasten. Volgens nieuwszender CNN kostte een ticket gemiddeld 4.380 dollar, oftewel zo’n 3.831 euro. De meeste tickets werden verkocht in de staat Massachusetts (18%), gevolgd door Californië (12%) en Georgia (10%).

Joe Sr. 1549293864

7. Spongebob als suprise

Nadat Stephen Hillenburg, de animator van het beroemde figuurtje Spongebob, afgelopen jaar overleed besloten fans een petitie te starten om hem te eren tijdens de Superbowl-show. Meer dan een miljoen fans tekende de petitie en zaten afgelopen nacht vol spanning te wachten op het succes. Uiteindelijk werd het Spongebob liedje Sweet Victory heel kort gedraaid toen rapper Travis Scott zijn opwachting maakte tijdens de halftime show. Veel fans waren hierdoor teleurgesteld en boos op de organisatie. Kort, maar krachtig?

Anderen lazen ook: De Super Bowl in 7 cijfers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren