Making a Murderer

Tóch weer hoop in Making a Murderer-zaak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Als je de docu Making a Murderer hebt gezien, vind je dit misschien goed nieuws. De zaak van Steven Avery en Brendan Dassey wordt mogelijk weer geopend. De mannen zitten al jaren in de gevangenis voor de moord op fotografe Teresa Halbach. 

In de Netflix-docu zien we hoe de Amerikanen proberen te bewijzen dat ze onschuldig zijn. Dat is nog steeds niet gelukt, ook al heeft advocaat Kathleen Zellner daar hard haar best voor gedaan.

Nieuw bewijs

Maar nu heeft Zellner via Twitter laten weten dat ze nieuw bewijsmateriaal mag laten zien in de rechtbank. Als de rechter dit materiaal een goede reden vindt om de zaak opnieuw te openen, dan gebeurt dat. En dan is er dus nieuwe hoop voor Avery en Dassey dat ze vrij komen.

Botten

Wat wil de advocate voor bewijsmateriaal laten zien? Het gaat om botten die zijn gevonden buiten het erf van autosloper Steven Avery. Volgens Zellner is er een kans dat die botten van Halbach zijn. De aanklagers hebben altijd beweerd dat Halbach op het erf van Avery is vermoord, maar als deze botten ergens anders zijn gevonden zou dat het verhaal minder sterk maken. 

En Zellner wil nog iets duidelijk maken. Volgens haar is er iets misgegaan bij het teruggeven van stukjes bot aan de nabestaanden van Halbach. Dat is namelijk gebeurd zonder de verdediging, dus Avery's adcovaten, op de hoogte te stellen. En er zijn stukjes bot verloren gegaan bij het teruggeven. Slordig, want dat was belangrijk bewijsmateriaal. 

Erin geluisd

In de twee seizoenen van Making a Murderer zien we hoe Steven Avery eerder achttien jaar vast zat voor iets wat hij niet had gedaan. Toen hij vrijkwam, probeerde hij samen met zijn advocaten te laten zien dat de politie hem erin had geluisd. In 2005 werd Theresa Halbach vermoord. Daar is Avery dus ook voor veroordeeld. Veel mensen denken dat hij nu voor de tweede keer onschuldig in de cel zit. Brendan Dassey, Avery's neefje, heeft een levenslange celstraf omdat hij volgens de rechters heeft meegeholpen aan de moord op Halbach. 

Anderen lazen ook: Wat zijn de gevolgen voor de Holleeder-tapes?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren