Beeld Instant-Gamers.com

Terroristen speelden shooters in de gevangenis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Terroristen die vastzitten in de gevangenis in Vught, konden daar tot voor kort naar hartenlust schietspellen spelen in hun cel. De games zijn inmiddels weggehaald.

Grand Theft Auto. Call of Duty. Brothers in Arms - Earned in Blood. Deze en andere schietspellen waren een paar weken geleden nog te vinden in de cellen van de terreurafdeling van de zwaarbewaakte gevangenis in Vught. Dat schrijft De Telegraaf. En justitie heeft volgens de NOS bevestigd dat het klopt. Het zijn precies dit soort first person shooters die door IS worden gebruikt in de propagandavideo's waarmee de terreurorganisatie jihadistische strijders probeert te ronselen.

Nieuwe spellen?

De games zijn deze maand uit de cellen verwijderd nadat De Telegraaf er vragen over had gesteld aan de leiding van de gevangenis. Een woordvoerder liet weten spellen waarin geweld voorkomt niet 'wenselijk' te vinden voor deze gevangenen. Of er nieuwe games voor in de plaats zijn gekomen en welke dat zijn, is niet bekend.

Anderen lazen ook: Vermomde gevangene probeert te ontsnappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren