Thaise grot  Foto AFP

Thais jeugdteam vermist in grot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

De spanning stijgt rond een Thaise grot. Twaalf jongens van een jeugdvoetbalteam (11 tot 16 jaar) en hun coach (25) waren zaterdag het ondergrondse complex binnen gegaan. Maar door zware regen liepen de gangen vol water.

Toen de jongens niet terugkwamen van hun training sloeg familie alarm. Buiten de grot werden hun rugzakken, fietsen en voetbalspullen gevonden. Dagenlang hebben reddingswerkers en militairen uit alle macht naar de jongens en hun coach gezocht. Tot nu toe tevergeefs.

Thaise grot  Foto Reuters
Militairen kijken op een kaart van het grottenstelsel.

De zoekoperatie is superzwaar en moeilijk. De grot waar de jongens in vastzitten is de Tham Luang Nang Non-grot in het noorden van Thailand. Het bestaat uit een gigantisch stelsel van kilometerslange ondergrondse gangen en kamers. Het is er aardedonker en op sommige plekken is nauwelijks zuurstof. En deze week steeg het water in de gangen ook nog hoger omdat het maar bleef regenen.  
Thaise grot  Foto AFP
Ongeruste familieleden wachten op nieuws.

De reddingswerkers hebben nu een op afstand bedienbaar duikbootje ingezet om het jeugdteam op te sporen. En buiten worden drones met warmtedetectoren ingezet. De tijd tikt en buiten de grot wachten familieleden en geliefden wanhopig op nieuws over de jongens. Waarom ze met z'n allen de grot in gingen is niet bekend.

Anderen lazen ook: Grotonderzoeker gered.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren