AFP

Thaise koning deelt foto's van nieuwe 'bijvrouw'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

De Thaise koning Rama X maakte deze week bekend dat hij een ‘bijvrouw’ heeft. Op de foto’s die hij van zijn nieuwe liefje deelde, is ze te zien in een weinig verhullende sport-bh, als helikopterpiloot en als parachutist.

De 34-jarige voormalige verpleegster, Sineenat Wongvajirapakdi, werd eind juli officieel benoemd als ‘bijvrouw’ van de 67-jarige koning. De koning staat bekend als vrouwenverslinder. Nog geen drie maanden geleden trouwde hij vlak voor zijn kroning nog snel met een stewardess die hij in de lucht had ontmoet. Zij is al zijn vierde vrouw. En nu heeft hij daar dus nog een extra vrouw naast.

AFP
Sineenat achter de stuurknuppel

EPA
Sineenat op de officiële paleisfoto

Meer fratsen

Rama X heeft wel meer fratsen. Zo houdt hij van croptops en grote plaktatoeages. De nieuwe koning is een bijzondere man die in het verleden soms wat merkwaardig gedrag vertoonde. Zo gaf hij zijn hond Foo Foo ooit de hoge militaire rang van luchtmaarschalk waardoor elke militair in het land voor de poedel moest salueren. Ook kleedde hij de hond voor een buffet aan in een gala-uniform, compleet met witte schoentjes aan zijn poten. Toen zijn favoriete huisdier overleed, organiseerde hij een vierdaagse boeddhistische begrafenis en crematie.

Koninklijker

Veel inwoners van Thailand hadden gehoopt dat hij zich op de troon iets koninklijker zou gaan gedragen. Maar helaas. Toch spreekt in Thailand niemand zich openlijk kritisch uit over de koning. Dan riskeer je tot vijftien jaar celstraf.

Anderen lazen ook: Zo treurt Thailand om z'n Bhumibol.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren