ANP - politie zoekt verdachte Thijs H

Thijs H. (27) bekent drievoudige moord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

‘Het spijt me verschrikkelijk’, zei Thijs H. (27) vandaag in de rechtbank. De moordverdachte heeft bekend dat hij afgelopen mei drie moorden heeft gepleegd. 

H. zegt dat hij in een psychose zat tijdens de gruweldaden. Hierdoor hoorde hij stemmen in zijn hoofd die hem de opdracht gaven om te moorden. Zijn slachtoffers waren een vrouw in Den Haag en een man en een vrouw in Brunssum. Alle drie lieten ze hun hond uit voordat H. toesloeg.

Zoekopdrachten

De officier van justitie zet vraagtekens bij de psychose van H. Op zijn computer werden namelijk zoekopdrachten gevonden als ‘hoe moet je je gedragen als een psychopaat’ en ‘why do some good people become evil’. Ook wil de officier dat het drugsgebruik van H. wordt onderzocht. H. heeft toegezegd volledig mee te willen werken aan dat onderzoek. Op 4 november moet hij opnieuw voor de rechter komen. 

Student

Thijs H. studeerde aan de TU in Delft. Studenten die hem kennen zeggen dat hij stil was, goede cijfers haalde en wist wat hij wilde. De laatste jaren ging het steeds minder goed met hem. Hij zou zichzelf afzonderen, depressief zijn en hulp zoeken bij een psycholoog. 

Wat is een psychose?

Een psychose is een geestelijke ziekte die er bij iedereen anders uit ziet. Zo kun je bijvoorbeeld stemmen horen, waanbeelden krijgen, gaan hallucineren en depressief raken. Mensen die in een psychose zitten kunnen vaak de realiteit niet meer onderscheiden van hun gedachten. Je denkt bijvoorbeeld dat je wordt achtervolgd en bent daar continu bang voor, terwijl dat eigenlijk niet waar is. Een psychose duurt meestal een paar weken of maanden.

Anderen lazen ook: Wat weten we over verdachte Thijs H.?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren