Acquetico

In tien dagen ruim 58.000 boetes voor te hard rijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De bewoners van het Italiaanse dorpje Acquetico klaagden al langer over snelheidsduivels. Op de doorgaande weg die door het dorp loopt is de maximum snelheid 50 kilometer per uur, maar de meeste automobilisten hielden zich daar niet aan. De burgemeester zette daarom een snelheidscamera neer. Al binnen tien dagen werden 58.568 auto's geflitst.

De route die door het dorp loopt is een van de drie belangrijkste wegen die de Noord-Italiaanse regio's Piëmont en Ligurië verbindt. Automobilisten en motorrijders gebruiken de weg vaak om tolwegen en trajectcontroles te omzeilen.

Flitspaal

Maar iedereen reed er zo hard, dat bewoners zelfs bang waren om de weg over te steken, schrijft de Belgische nieuwsdienst HLNIn het dorp wonen maar 120 mensen, onder wie veel ouderen. Tijd voor actie vond de burgemeester en daarom liet hij een flitspaal neerzetten.

Racen

Na tien dagen kreeg hij de resultaten: er waren 58.568 overtredingen geregistreerd. Ofwel meer dan 5.000 gemiddeld per dag. De grootste uitschieter was een auto die met ruim 130 kilometer per uur door het dorp racete.

'We hopen dat dit op de langere termijn effect heeft. Je wilt geen geld verdienen met de boetes, maar het is nodig om mensen hun veiligheid te kunnen garanderen,' zei de burgemeester tegen de Italiaanse media.

Anderen lazen ook: Toerist in Dubai verzamelt 33 flitsboetes in vier uur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren