hardlopen cel

Tiener in cel na per ongeluk oversteken grens VS

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het zal je maar gebeuren: ga je een stukje hardlopen, beland je in de cel. Het overkwam de Franse Cedella Roman (19) toen ze haar moeder in Canada bezocht.

De moeder van de Franse Roman woont in het zuidwesten van Canada. Toen ze op een ochtend, tijdens haar rondje hardlopen, de grens passeerde werd ze door de grenspolitie aangehouden. Omdat ze niet de juiste papieren bij zich had, werd ze zelfs gearresteerd en naar een detentiecentrum gebracht. Zo'n 200 kilometer verderop, in de staat Washington.

Twee weken

Eenmaal daar kon Roman pas haar moeder waarschuwen. Die bracht (natuurlijk) meteen de juiste papieren van haar dochter. Omdat de Canadese regering de papieren eerst moest controleren en goedkeuren mocht ze haar dochter niet meteen mee naar huis nemen. Het duurde zelfs twee weken voordat de Canadese en Amerikaanse overheden het eens werden over of de jonge Française terug mocht naar Canada. 

Anderen lazen ook: Rapper vast om uiten mening.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren