social media

Tiener die meisjes tot seks dwong voorlopig uit de cel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een 19-jarige jongen uit Bavel (Noord-Brabant) die meerdere minderjarige meisjes zou hebben gedwongen tot seks, mag de komende maanden thuis wachten op de rechtszaak.

De verdachte zat al negen maanden in de gevangenis, maar mag daar nu dus weg. Volgens BN De Stem heeft de rechtbank dat besloten. Volgens zijn advocaat had de tiener het enorm zwaar in de gevangenis omdat hij zou zijn bedreigd en mishandeld door andere gevangenen. 

Naaktfoto's

De jongen zit al sinds juni vast omdat hij onder andere wordt beschuldigd van het verkrachten van een 12-jarig meisje en ontucht (verboden seksuele handelingen) met een 13-jarig meisje. Ook zou de verdachte tientallen jonge meisjes hebben gechanteerd met naaktfoto's die hij van hen had gekregen via Snapchat. Hij dreigde de foto's online te zetten als de slachtoffers niet wilden afspreken.

Enkelband

Dat de tiener nu uit de gevangenis is, betekent niet dat-ie mag gaan en staan waar hij wil. Zo moet hij een enkelband om waarmee hij in de gaten wordt gehouden. Ook is afgesproken dat de verdachte zijn computer alleen maar mag gebruiken voor huiswerk en dat hij geen contacten mag leggen via social media. Verder legde de rechtbank hem een contactverbod op met de slachtoffers die nu bekend zijn. De jongen mag ook niet in hun woonplaatsen komen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Duizenden jongeren aangeklaagd voor delen seksfilmpje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren