hailey

Tiener met acne inspireert met selfies op Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Acne, veel tieners hebben er last van. En daar kun je soms erg onzeker van worden. Zonde, vindt Hailey Wait, de Amerikaanse tiener verovert Instagram met haar selfies zonder make-up én met acne.

Even op Instagram scrollen en je ziet gelijk tientallen prachtige selfies. De zeventienjarige Hailey Wait was helemaal klaar met deze show. Ze besloot haar acne niet meer te verbergen onder make-up en filters. En dat werd op prijs gesteld. Inmiddels heeft ze meer dan 100.000 volgers op haar Instagramaccount @pigss.

'Mooi zijn is niet alles'

Hailey heeft al sinds haar elfde last van cystische acne, een huidaandoening die erg lastig te behandelen is. In het begin voelde Hailey zich vaak lelijk, maar door de druk om er beter uit te zien werd dit nog erger. Op Instagram schrijft ze dat deze onzekerheid nog niet geheel weg is, maar dat ze daaraan probeert te werken. ‘Mooi zijn is niet alles’, schrijft ze daarover op haar account.

Inspireren

De tiener uit Colarado hoopt met haar Instagram anderen te inspireren en vertrouwen te geven. Elke dag krijgt ze honderden berichten op haar account van volgers die haar vertellen over hun strijd met acne. 'Ik ben niet gewend aan al deze positieve aandacht, maar ik ben jullie erg dankbaar', laat ze weten onder een van haar posts. Hailey hoopt in de toekomst nog meer mensen te inspireren en ervoor te zorgen dat acne beter geaccepteerd wordt. 

View this post on Instagram

#spottyandcute

A post shared by anne ford (@pigss) on

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Modeblogster hit op Instagram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren