aanslag Kabul

Tientallen doden door aanslag Kabul

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn donderdag veertig doden gevallen bij een aanslag op een persbureau en cultureel centrum.

Iemand zou zich hebben opgeblazen in het gebouw waar op dat moment een herdenkingsbijeenkomst was. Ook waren er studenten op bezoek bij het persbureau. De terreurgroep IS heeft de aanslag opgeëist.

Slachtoffers

Onder de slachtoffers zijn, naast de studenten en journalisten, ook vrouwen en kinderen. Toen mensen probeerden te helpen, ontplofte er voor het gebouw nog twee bommen. In totaal raakten bijna zestig mensen gewond. 

Reeks van aanslagen

Het was niet de eerste aanslag in Afghanistan deze week. Eerder pleegde IS een aanslag bij het pand van de inlichtingdienst in Kabul, hierbij vielen vijf doden. Gister vielen er vijftien gewonden bij een zelfmoordaanslag op een politiepost in de provincie Helmand. Deze aanslag werd opgeëist door de Taliban.

Van januari 2017 tot eind november vielen er in totaal 2640 doden in Afghanistan. Volgens kinderrechtenorganisatie Unicef zaten hier zevenhonderd kinderen bij.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wanneer is iets terrorisme of niet?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren