Tijmen van der Helm

Is Tijmen (13) de nieuwe Max Verstappen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Dit weekend werd Tijmen van der Helm uit Den Hoorn de grote winnaar tijdens het NK Karten. Hij werd eerder dit jaar al tweede tijdens het WK. Wie is deze jonge raceheld?

De succesvolle karter rijdt sinds twee seizoenen in de klasse Rotax Max Junior (12 t/m 15 jaar). En niet zonder succes! Hij pakt dit seizoen iedere race een podiumplek. En sinds dit weekend mag hij zich Nationaal Kampioen in zijn klasse noemen.

Max in Maleisië

Het NK Karten wordt gezien als de vijver voor talenten die weleens succesvol binnen de Formule 1 kunnen worden. Kijk maar naar Max Verstappen. Hij stapte op vierjarige leeftijd voor het eerst in zijn kart en won vervolgens alles wat er zo’n beetje te winnen valt. En dat succes stopte niet in de kart. Zo ging hij er het afgelopen weekend met zijn tweede grote zege in Maleisië vandoor.

Fanatiek karter

Ook Tijmen (13) rijdt al sinds zijn vierde in een kart. In een interview met Delft op Zondag vertelt hij dat zijn favoriete hobby niet uit de lucht komt vallen. ‘Mijn vader was ook een fanatiek karter en op jonge leeftijd ging ik al met hem mee.’

Speciale huiswerkuren

Bijna al Tijmen z’n tijd gaat op aan karten. Hij doet veel mee aan races en wedstrijden in het buitenland. Hoe combineert hij dit met school? ‘Ik mis best veel lessen, maar haal alles in tijdens speciale huiswerkuren. Ik heb een topsportstatus op school, dus ik krijg alle ruimte om het op beide vlakken zo goed mogelijk te doen.’, vertelt hij vlak voor het NK in een interview aan het AD.

Grote droom

De talentvolle racer heeft geen posters van Max Verstappen boven zijn bed hangen. ‘Ik heb geen voorbeeld uit de autosport. Het is wel mijn droom om zelf ooit in een Formule-klasse uit te komen.’ Zijn volgende stap? ‘Volgend jaar ga ik Europa in, naar een hogere klasse. Dat is een mooie nieuwe stap.’

Benieuwd hoe Max Verstappen eruit zag als jonge karter? Bekijk de video hier:

Karten met Max Verstappen 2009 (vpro Holland Sport)

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Video: kan Max Verstappen dit binnen twee seconden? of Real Madrid betaalt recordbedrag voor dit toptalent (16).

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren