beeld flickr

Toeteren voor stoplicht in Mumbai? Langer wachten!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het verkeer in de Indiase stad Mumbai is vaak een chaos. Als de rijen auto’s weer eens muurvast staan, blijven veel automobilisten eindeloos naar elkaar toeteren. Zinloos en irritant, want al die claxons maken een oorverdovend lawaai. Slimme stoplichten moeten daar nu een eind aan maken.

Het eindeloze getoeter in de Indiase stad leidt niet alleen tot geluidsoverlast, maar ook tot pijnlijke oren, een verhoogde hartslag, stress en meer verkeerschaos. Onder het motto ‘toeter je meer, dan wacht je langer’ hoopt de overheid het probleem nu aan te pakken.

Straf

Sinds kort staan er in Mumbai speciale stoplichten die toeteraars automatisch straf geven. Wie toetert moet simpelweg langer wachten voor een stoplicht. Komt het getoeter boven 85 decibel uit dan wordt het stoplicht gereset en begint de wachttijd dus opnieuw. Het ‘strafsignaal’ is een groot succes en wordt mogelijk uitgebreid naar de rest van het land.

File

Mumbai staat op de vierde plaats van steden met de grootste verkeersproblemen. Automobilisten staan er gemiddeld acht dagen en 17 uur per jaar in de file.

De politie van Mubai legt in dit filmpje nog eens uit waarom de nieuwe maatregel nodig is, en hoe de stoplichten werken:

Mumbai Police 1581073750

Anderen lazen ook: Slimme verkeerslichten gaan hulpdiensten steunen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden