NS fles

Treinreizigers krijgen gratis water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Reizigers die staan te wachten op hun trein krijgen nogal eens dorst. Meestal kopen ze dan een flesje drinken. Dat wil de NS nu gaan verminderen door gratis drinkwater aan te bieden.

Op tweehonderd stations wil het vervoersbedrijf drinkwatertappunten aan gaan leggen. Zo kunnen reizigers hun eigen flesje vullen en hoeven ze er geen meer te kopen. 

Milieuvriendelijk

Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS, vertelt: 'Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt. Wij spelen hier graag op in want het drinken van kraanwater is gezond én milieuvriendelijk. Met de drinkwaterpunten hopen we het aantal plastic flessen dat bij het afval belandt te verminderen. Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levenstijl vinden wij belangrijker.'

90%

Voor het einde van de maand wil NS het eerste watertappunt geplaatst hebben Deze komt op Alkmaar te staan. Voor het eind van 2019 moet 90% van alle treinreizigers langs een watertappunt komen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: NS past omroepbericht aan: 'Beste reizigers'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren