Foto: ANP

Tropische storm Leslie zorgt voor schade in Portugal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De tropische storm Leslie heeft zaterdagnacht voor veel schade gezorgd langs de kust van Portugal. 

Door de superstorm waaiden bomen om, vlogen daken van huizen, raakten wegen geblokkeerd en was er veel wateroverlast. Vooral ten noorden van de hoofdstad Lissabon hebben veel mensen hier last van en zitten honderdduizenden huishoudens zonder stroom. In het filmpje hieronder zie je hoe sterk de storm was (de tekst gaat verder na de video).

Hurricane Leslie In Portugal (oct 14 2018) - Footage of Hurricane Leslie in Portugal

Binnen blijven

Leslie wordt een tropische storm genoemd, omdat ze met meer dan 170 kilometer per uur over het land raasde. Waarschijnlijk zal de kracht de komende dagen minder worden, maar de mensen krijgen wel het advies om binnen te blijven. 

Het kwam nog maar twee keer voor dat een tropische storm aan land kwam in Europa. In 1967 trok Cloë over de kust van het zuidwesten van Frankrijk en in 2005 werd Zuid-Spanje getroffen door Vince. Ben je benieuwd waarom stormen en orkanen mannelijke of vrouwelijke namen krijgen? Dat lees je hier.

Bij ons is het warm

Ook in Nederland merken we de gevolgen van de storm, maar dan op een heel andere manier: bij ons blijft het nog even warm. De komende dagen blijft het twintig tot 25 graden. Dat komt doordat de warme lucht langer boven Nederland blijft hangen door de storm in Portugal.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Cara (15) komt in actie voor Sulawesi.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren