Trump en Kim Jung-un

Trump en Kim praten over vrede

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar voor het eerst ontmoet. Dat is bijzonder, want de twee landen waren jarenlang aartsvijanden. 

Trump en Kim Jong-un waren naar het Aziatische land Singapore gekomen om met elkaar over vrede te praten. De vijandige relatie tussen de landen duurde al bijna zestig jaar.

Dreigen

De familie Kim leidde Noord-Korea met keiharde hand en trakteerde Amerika vaak op spierballentaal en gedreig met kernraketten. Amerika strafte Noord-Korea met economische sancties. 

Handtekening

Het lijkt erop dat de relaties nu verbeterd zijn. Vandaag schudden Trump en Kim elkaar voor het eerst de hand en gingen lange tijd samen in gesprek. Ook zetten ze hun handtekening onder een document.

In de tekst staat dat Noord-Korea het kernraketten-programma zal stoppen, in ruil voor de belofte dat Amerika Noord-Korea niet aanvalt. Trump zei dat hij bereid is om te werken aan veiligheid en vooruitgang voor de Noord-Koreanen.

Trump en Kim Jung-un

Mooie woorden

President Trump was heel blij met de ontmoeting. Hij zei dat de relatie tussen Noord-Korea en Amerika vanaf nu veel beter zal zijn. Ook Kim was positief: 'We laten het verleden achter ons.' De vraag is nu of dat allemaal echt gaat gebeuren, of dat het vooral mooie woorden zijn. 

Trump en Kim Jung-un
Singapore was al weken bezig met de voorbereiding van de ontmoeting.

Anderen lazen ook: Noord-Korea zet klok gelijk met Zuid-Korea.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren