Migranten Amerika

Trump stopt met vluchtelingengezinnen uit elkaar halen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Donald Trump wil kinderen van illegale migranten na aankomst in Amerika niet langer scheiden van hun ouders. Het plan is nu om ze samen met hun ouders vast te houden.

De Amerikaanse president liet ook weten geen haar te willen wijken van zijn 'zero tolerance' beleid. Volwassenen die illegaal de grens oversteken en niet langsgaan bij een officieel aanmeldcentrum, horen volgens hem in de gevangenis.

Kooien

Kinderen van illegale migranten werden de afgelopen twee maanden naar een aparte opvang gebracht. Mensen over de hele wereld reageerden deze week geschokt toen bleek dat kinderen in kooien in lege supermarkten en loodsen zitten. 

Stemmen

Trump laat na alle kritiek weten dat hij kinderen niet langer van hun ouders wil scheiden. Over dit plan wordt waarschijnlijk vandaag gestemd. Trump beloofde ook illegale immigranten met kinderen voorrang te geven in de afhandeling van hun zaak. Zo zouden ze minder lang gevangen zitten. Lees hier hoe het precies zit met migrantenkinderen in Amerika.

Anderen lazen ook: Trump: 'Gezond eten? Dat is niet zo belangrijk'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren