Donald Trump  Foto AFP
Dossier verkiezingen VS

Trumps Twittergescheld bij elkaar opgeteld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Dat de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump geen blad voor de mond neemt, zal je niet ontgaan zijn. Mister Flapuit heeft de gewoonte om op alles en iedereen te schelden. De lijst met beledigden is lang. Hoe lang precies, weten we nu ook. Dankzij The New York Times. De Amerikaanse krant heeft alle insults van Trump geturfd. Tenminste... die op Twitter.

Alles en iedereen maakt kans om het doelwit te worden van het twitterende scheldkanon Trump. En die tweets bereiken veel mensen. Zijn account @realDonaldTrump heeft ruim 12,7 miljoen volgers. Journalisten van The New York Times hebben de tweets van The Donald scherp in de gaten gehouden sinds de start van zijn campagne, nu vijf maanden geleden.

De lijst

Nu de race om het Amerikaanse presidentsschap op z'n eind loopt, publiceert de krant de lijst met mensen, instanties, bedrijven, landen en zelfs dingen die Trump de afgelopen periode beledigd heeft op Twitter. De teller staat op - hou je vast - 282 beledigingen. Dat zijn twee grote tot de nok toe volgedrukte krantenpagina's:

Scheldtweets Trump

'Domme' politici

Wie verreweg de meeste verwensingen kreeg te verduren? Hillary Clinton. Dat viel te verwachten. Een groot deel van Trumps campagne bestaat uit het persoonlijk aanvallen van zijn politieke tegenstander. Creatief variëren met scheldterminologie zit er bij Trump niet zo in. En presidentieel zijn zijn opmerkingen ook bepaald niet.

Zijn lievelingbenaming van Clinton is 'Crooked Hillary' ('Hillary de Boef'). Andere politici die kunnen rekenen op frequente vegen uit de Trump-pan zijn bijvoorbeeld president Obama ('gek') en senator Marco Rubio ('lichtgewicht' en 'loser'). Trouwens, alle politici zijn gewoon 'dom'.

"CROOKED HILLARY!" - Trump vs Clinton will be the biggest voter turnout in US Election History

Zelfs de microfoon

Van de media heeft Trump ook geen hoge pet op. Vooral van kritische journalisten moet hij niets hebben. Dat zijn allemaal 'corrupte leugenaars'. De lijst met landen die hij afkraakt is ook lang. China, Mexico, Duitsland, Iran, Groot-Brittannië, Saoedi-Arabië... Geen enkel land bakt er volgens Trump iets van. En trouwens: de VS ook niet. 'Zwak' en 'een crime scene'. 

Zelfs dingen moeten het ontgelden. Een bepaald golfresort is 'speelgoed', de football-finale Super Bowl 50 was 'supersaai', bij warenhuis Macy's werken 'racisten', de microfoon tijdens een van de debatten was een 'rotding' en oh ja: deze hele verkiezingen zijn 'een showtje'.

Trump stelt zijn microfoon bij  Foto AFP

Kortom: er is weinig veilig voor Trumps digitale gescheld. Behalve hijzelf natuurlijk. The New York Times houdt de lijst online realtime bij. Je hoeft geen waarzegger te zijn om te kunnen voorspellen dat die de komende twee weken nog langer zal worden. Zo lang hebben we nog te gaan tot de grote verkiezingsdag (8 november).  

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren