Zara

Turkse fabriekswerkers naaien noodkreten in kleding

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Latten
Charlotte
Latten

Kijk jij wel eens goed op het labeltje in je kledingstuk? Medewerkers van een Zara winkel in Istanbul keken onlangs raar op toen zij dat wel deden en dit lazen: ‘Ik maakte dit kledingstuk dat u nu koopt, maar ik ben er niet voor betaald’.

Turkse fabrieksmedewerkers hebben deze en andere noodkreten in de kleding genaaid. Ze zeggen dat ze al drie maanden geen salaris hebben ontvangen en willen met hun actie de Zara en de fabriek onder druk zetten. De fabriek – die inmiddels gesloten is - moet nog veel medewerkers geld betalen. Inmiddels zijn de kledingstukken met de wanhopige teksten uit de winkels gehaald.

Boetes

Het is niet de eerste keer dat de Zara in opspraak komt wegens slechte werkomstandigheden. De winkelketen kreeg eerder al boetes voor het schenden van arbeidsrechten. In Brazilië kregen werknemers in naaiateliers die voor de winkel werken geen pauzes en werden te laat betaald.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Krenkende kledingstukken of Een eigen kledinglijn als bijbaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden