oscars

Twee Nederlanders genomineerd voor een Oscar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de categorie bijzonder: twee Nederlanders zijn genomineerd voor een Oscar. Make-upartiest Arjen Tuiten en cameraman Hoyte van Hoytema maken kans op de belangrijke filmprijs. 

Hoytema is zelfs de eerste Nederlander ooit genomineerd in de categorie 'Camerawerk'. De cameraman is genomineerd voor zijn werk aan de film Dunkirk. Hoytema maakte de afgelopen jaren meer Hollywood-films. Zo werkte hij mee aan de Bond-film Spectre en de science fiction-film Interstellar

Bekijk hier de beelden van Dunkirk:

Dunkirk | Officiële trailer 3 NL ondertiteld | 20 juli in de bioscoop

Wonder

Ook de Nederlandse make-upartiest Arjen Tuiten maakt kans op het gouden beeldje. Tuiten werkte mee aan Wonder, een film over een misvormde jongen die voor het eerst naar school gaat. Ook deed hij de make-up in films als World War Z, Thor, Iron Man 2 en Alice in Wonderland

Oscars

De oscarnominaties werden dinsdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd bekend gemaakt. De meeste nominaties gingen naar The Shape of Water. Deze film werd maar liefst dertien keer genomineerd! De prijzen zullen op 4 maart worden uitgereikt. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Recensie: Wonder.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren