Twee nieuwe Voice-coaches

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Zouden de Voice-talenten van seizoen 6 het aandurven? De twee powervrouwen die nieuw in de jury plaatsnemen zijn niet op hun mondje gevallen. Miss Montreal en Anouk hebben toegezegd de draaistoelen dit jaar warm te houden.

Twee lege draaistoelen moesten er worden opgevuld bij The Voice of Holland: Ilse de Lange tourt rond in het buitenland en Trijntje Oosterhuis heeft haar zinnen gezet op het Eurovisie Songfestival.
Marco Borsato en Ali B blijven voorlopig nog even zitten, maar verloop bij de Voice-jury is heel gebruikelijk: de artiesten wisselen elkaar enthousiast af. Inmiddels hebben er een hele hoop billen in de jurystoelen van The Voice of Holland gezeten. Wiens doorzitplekken zitten er ook alweer allemaal in het rode leer? Ouwe coaches en hun meest bijzondere kandidaten op een rij. 

Seizoen 1: Jeroen van der Boom
Jeroen van der Boom vond het na één seizoen wel mooi geweest met The Voice of Holland. Misschien omdat zijn talenten stuk voor stuk niet erg ver kwamen, maar ook omdat hij een contract tekende bij de concurrent SBS6 om daar een programma te gaan presenteren. Hij nam nog wel een liedje op met zijn talent Leonie Meijer. 

The Voice of Holland Audities - Leonie Meijer (15-10-2010)

2. Seizoen 1-2: Angela Groothuizen
Angela Groothuizen wilde eigenlijk helemaal niet weg, maar werd vervangen door Trijntje Oosterhuis. 'Een wissel houdt het concept verrassend en dat is noodzakelijk voor televisie,' sprak ze begripvol. Haar talent Niels Geusebroek timmert nog altijd goed aan de weg en ook Shary-An heeft een goede carrière opgebouwd. Angela's meest bediscussieerde jurymoment was waarschijnlijk dat ze het bijzondere talent Lennie van Zandwijk na een bloedstollende battle wegstemde in de sing-off. 

The Voice of Holland - Battle: Demi Matenahoru vs. Lennie van Zandwijk (04-11-11 HD)

3. Seizoen 1-3: Roel van Velzen
'Een prachtige springplank' noemde Roel van Velzen The Voice of Holland toen hij stopte bij het programma. 'Ik heb veel voldoening gehaald uit het coachen van de talenten, maar dat is ook een zeer arbeidsintensief proces,' zei hij tegen RTL4. Roel van Velzen coachte Paul Turner, Floortje Smit en Ben Saunders naar de top 5. 

THE Voice of Holland, Use Somebody by Ben Saunders

4. Seizoen 1-3: Nick en Simon 
Echte winnaars waren ze niet: Nick en Simon wonnen met hun talenten geen enkel seizoen van The Voice. Toch noemden ze het programma bij hun vertrek een 'muzikaal feest'. Ze bleven nog wel jury bij The Voice Kids. 'Hun' pronkstuk? Charlie Luske heeft nog altijd veel succes in de musicalbusiness, maar, eerlijk is eerlijk, had dat ook al vóór hij aan The Voice meedeed. 

Charly Luske - The Voice Of Holland Auditie - 2011

5. Seizoen 3-5: Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis begon goed bij The Voice: in haar eerste seizoen coachte ze de winnaars naar de top. Leona Philippo ging er met de eer vandoor. Maar Sandra van Nieuwland was minstens zo'n grote sensatie: met haar auditienummer haalde ze dubbel platina. Ook Wudstik vloog er ondanks zijn populariteit voor de finales uit. 

Wudstik - Omarm (The Blind Auditions | The voice of Holland)

6. Seizoen 4-5: Ilse de Lange
Bijna ging Ilse de Lange er met de winst vandoor in haar eerste seizoen. Haar Mitchell Brunings deed het goed in de shows, maar sleepte de winst niet binnen. Ook seizoen 5 bracht niks op. Maar een lolbroek was ze wel.

Ilse immiteerd Marco

7. Seizoen 2-6: Marco Borsato
Bij Marco Borsato in het team zitten is bijna een garantie voor succes. Hij kaapte de populaire Iris Kroes, O'G3NE en Julia van der Toorn voor de neuzen van zijn medecoaches vandaan en won met alle drie deze talenten de show. Gaat-ie dit jaar gewoon weer proberen.  

The Voice Of Holland Iris (met harp) - someone like you

8. Seizoen 4-6: Ali B
Ali B heeft wat in te halen. Hij bracht Jill Helena niet verder dan de vierde plaats en Guus Mulder vloog er in de finale als eerste uit. Verder staat-ie erom bekend dat-ie zichzelf graag hoort praten, veel grapjes maakt en niet graag de mond gesnoerd wordt: hij maakte er al eens ruzie over met medecoach Marco. Als dat maar goed gaat met Anouk en Miss Montreal...

Guus Mulder - I Wanna Dance With Somebody (The Blind Auditions | The voice of Holland 2014)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren