Twitter bespot liegende nieuwslezer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Als nieuwslezer kun je maar beter niet liegen. Daar is de presentator van NBC's Nightly News, Brian Williams, ook achter gekomen. Dankzij een verzonnen oorlogsverhaal is de nieuwslezer nu onderwerp van spot op Twitter.

Zes maanden is hij geschorst, de Amerikaanse nieuwslezer Brian Williams. De nieuwslezer van Nightly News, het best bekeken nieuwsprogramma in Amerika, hoeft voorlopig geen stropdas meer om te doen. De reden: hij heeft gelogen. En dat is als nieuwslezer niet heel handig.

Raketgranaten
Onlangs werd duidelijk dat Williams zijn avonturen als verslaggever in Irak, in 2003, wat had aangedikt. Of eigenlijk: flink had verzonnen. Jarenlang hield Williams vol dat de helikopter waar hij in zat, was geraakt door raketgranaten. Een aantal oud-soldaten wezen hem er echter op dat zijn helikopter nooit was beschoten. De nieuwslezer was nooit in gevaar. 

'Verkeerd onthouden'
De nieuwslezer heeft meteen zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij 'het verkeerd had onthouden'. Maar dat is niet genoeg. Zijn werkgever NBC doet onderzoek naar zijn eerdere werk: misschien heeft hij daar ook gelogen. Maar vooral op Twitter moet Williams het ontgelden. Want ja: een presentator die dingen verkeerd onthoudt, dat is voer voor de vileine Twitteraars. Met de hashtag #BrianWilliamsMisremembers ('Brian Williams onthoudt 't verkeerd') werd Williams op de hak genomen.

Ook wij bij 7Days leveren graag een bijdrage aan alle verhalen die de nieuwslezer misschien wel verzonnen heeft:


Brian Williams, toen hij écht Grammy-awards had gewonnen.


Brian Williams, toen hij werd verkozen tot president van Amerika.


Brian Williams, toen hij een goed gesprek met Poetin had.


Brian Williams, toen hij toevallig in de NOS studio was tijdens de gijzeling bij de NOS-studio in januari.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren