Kipnuggets Carter Wendy's

Twitterrecord levert jongen jaar lang gratis kipnuggets op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Meer dan 3,5 miljoen keer is de kipnugget-tweet van de Amerikaanse Carter Wilkerson (16) al geretweet. Een nieuw record, want nog nooit werd een bericht op Twitter zo vaak gedeeld.

Een jaar lang gratis kipnuggets, daar was het allemaal om te doen. De jongen uit de stad Reno (Nevada) is zo’n fan van de snacks dat hij fastfoodketen Wendy’s vorige maand benaderde. Nee heb je en ja kun je krijgen, moet hij vast hebben gedacht. Via Twitter vroeg hij hoeveel retweets hij nodig zou hebben voor een jaar lang gratis kipnuggets.

18 miljoen

18 miljoen keer, zo antwoorde de fastfoodketen. Hoewel het bedrijf de vraag waarschijnlijk als grap zag, nam Carter de reactie hartstikke serieus. Hij vroeg Twitter om hulp waarna het delen snel op gang kwam.

Carter Wilkerson 1491909916

Oscarselfie

De tweet ging skyhigh nadat ook verschillende bedrijven zoals Microsoft, Amazon en Google zich ermee gingen bemoeien. De hashtag #NuggsforCarter werd geboren. Sinds deze week is de oproep zelfs de meest geretweete tweet. Daarmee heeft de tiener de populaire Ellen DeGeneres van de troon gestoten. Haar Oscarselfie is ‘slechts’ 3,4 miljoen keer gedeeld op Twitter.

De 18 miljoen is nog hartstikke ver weg. Toch was de fastfoodketen tevreden na het behaalde record. Het bedrijf doneert 100.000 dollar aan een goed doel én Carter krijgt een jaar lang gratis kipnuggets. Zijn doel is dus bereikt. Nu maar hopen dat hij er ook abonnement voor de sportschool bij krijgt.

Wendy's 1494404287

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren