Uitslapen

Uitslapen in het weekend is goed voor je gezondheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Slaap jij doordeweeks ook vaak te weinig, maar haal je dat in het weekend in? Dan heb je geluk, want dat blijkt goed te zijn voor je gezondheid.

Onderzoekers in Zweden keken naar de gezondheid en levensstijl van meer dan 38.000 Zweedse volwassenen. De resultaten publiceerden ze in het Journal of Sleep Research. Wat blijkt? Uitslapen in het weekend langer is gezond!

Weekend

Mensen onder de 65 jaar die gemiddeld vijf uur of minder per nacht sliepen, maar dat in het weekend inhaalden met minstens acht uur slaap, hadden minder kans om te overlijden dan degenen die elke nacht zes of zeven uur sliepen.

Acht uur

Elk nacht acht of meer uur slapen is volgens dit onderzoek trouwens niet per se gezond. Mensen die dat doen bleken 25% meer kans op een vroegtijdige dood te hebben dan degenen die zes of zeven uur per nacht slapen.

Weekend

De conclusie van het onderzoek? In het weekend uitslapen compenseert de negatieve gevolgen van te weinig nachtrust doordeweeks. Zeg die vroege afspraak voor komende zaterdag dus maar af. Kun je nog even lekker omdraaien. Goed voor je gezondheid.

Anderen lazen ook: Hoe... val ik sneller in slaap?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden