happy death day 2u premieredatum

Vader vraagt aanpassing premiere-datum horrorfilm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Filmmaatschappij Universal Pictures heeft de Amerikaanse première van horrorfilm Happy Death Day 2U verplaatst. De vader van een van de slachtoffers van de Parkland-moorden had hierom gevraagd. Bij de aanslag op Douglas High School kwamen vorig jaar zeventien mensen om het leven.

Fred Guttenberg vroeg de filmmaatschappij via Twitter om de geplande premièredatum van 14 februari te wijzigen. 'Mijn dochter en zestien anderen werden op 14 februari vermoord', schreef hij op Twitter. 'Universal brengt op die dag een film uit met de titel Happy Death Day 2U. Ik snap de woordspeling die verwijst naar Valentijnsdag, maar voor mij zal het altijd de dag blijven dat mijn dochter werd vermoord.' 

Fred Guttenberg 1547728839

Parkland

Na overleg tussen Guttenberg en Universal, besloot de studio de release te verplaatsen naar 13 februari. Daarnaast zal Happy Death Day 2U niet te zien zijn in bioscopen in Parkland en omgeving. Ook de publiciteitscampagne voor de film wordt in die regio geschrapt.

Nederland

De film is een vervolg op Happy Death Day uit 2017, waarin een studente door een bizar toeval de dag waarop zij wordt vermoord steeds opnieuw beleeft. Of Universal Pictures International Netherlands de premièredatum van deel 2 in Nederland ook gaat aanpassen is niet bekend. Die is vooralsnog op 14 februari.

Anderen lazen ook: March for Our Lives wint Kindervredesprijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten