Bejaarde - hand - Pixabay

Vakantie? Stuur je eenzame opa een kaart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het is zomervakantie, voor jou dé tijd om leuke dingen te doen. Misschien ga je wel op vakantie. Maar het kan geen kwaad om ook even aan je opa, oma of de oude buurvrouw te denken. Juist in de zomer kunnen ouderen zich eenzaam voelen.

Een op de zes ouderen voelt zich eenzamer in de zomer dan in de rest van het jaar. Dat stelt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Familie, kennissen en mensen van de thuiszorg zijn vaak op vakantie. Buurthuizen en andere opvangplekken zijn tijdens de zomer vaak dicht.

Zomercampagne

Daarom is de overheid een campagne tegen zomereenzaamheid begonnen. Zo wil ze ouderen aansporen om er meer op uit te gaan. Wat jij kunt doen? Een berichtje of kaartje sturen vanaf je vakantieadres helpt al. En een bezoekje zodra je terug bent natuurlijk ook! De overheid helpt je daaraan herinneren, door reclamespotjes uit te zenden. En door borden neer te zetten bij grensovergangen en op vliegvelden.

Anderen lazen ook: Eenzame opa trekt wereldwijd de aandacht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren