Vakantiehuisjes vaak vol haren, beestjes en schimmel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Hoera, vakantie! (als je in het midden of noorden van het land woont tenminste) Blijf jij thuis of zit je deze week in een vakantiehuisje? Dan moet je misschien niet te goed het doucheputje bestuderen. Of onder het matras kijken. 

Veel Nederlandse vakantiehuisjes worden niet goed schoongemaakt. Dat ontdekte de Consumentenbond. Onderzoekers vonden stof, schimmel, haren, beestjes en vieze bacteriën.

Veel viezigheid

Testers van de Consumentenbond gingen naar 30 Nederlandse vakantieparken en bekeken daar steeds één willekeurig vakantiehuisje. Veertien van die dertig huisjes waren niet schoon genoeg. Met speciale uv-lampen bekeken de testers naar de vloeren, wc-bril, deurklink, wastafelkraan en eettafel. Ze vonden daar heel veel viezigheid.

Poep-bacterie

In sommige huisjes vonden ze een poep-bacterie in de keuken. Dat is niet alleen heel vies, maar ook gevaarlijk. De bacterie kan zorgen voor misselijkheid of diarree.

Boos

Eigenaren van vakantieparken reageren heel verschillende op het onderzoek. De directeur van CenterParks zegt bijvoorbeeld dat hij het heel vervelend vindt en dat ze gaan kijken wat er aan te doen valt. Een ander park, Roompot, werd vooral heel boos op de Consumentenbond. Zij probeerden met een rechtszaak te voorkomen dat de resultaten bekend gemaakt werden. Roompot verloor die rechtszaak.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zeven vliegtuiggeheimen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren