Maaltijdbezorger

Vakbond bezorgd over minderjarige bezorgers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Even via de app inloggen met de code van iemand anders en je kunt aan de slag als maaltijdbezorger. Ook als je nog geen achttien bent. Vakbond FNV maakt zich daar zorgen over.

Volgens vakbond FNV zouden bij maaltijdbezorger Deliveroo zestien- en zeventienjarigen lange (avond)diensten draaien met minimale pauzes. In sommige gevallen waren de bezorgers zelfs veertien jaar. Dat is illegaal en gevaarlijk, zegt de vakbond. Bezorgers zijn bij Deliveroo niet verzekerd, maar lopen onderweg wel grote risico's: ze kunnen vallen, beroofd of aangereden te worden.

Minimumleeftijd

Jongeren die als maaltijdbezorger bij het bedrijf werken, zouden minderjarigen inhuren voor het werk en zelf een deel van het verdiende geld houden. Deliveroo liet weten de zorg van de vakbond serieus te nemen en zegt dat bezorgers bij het bedrijf minimaal achttien jaar moeten zijn. 

Conflict

Deliveroo had eerder dit jaar een 'ruzie' met bezorgers over de arbeidsvoorwaarden. Dat onstond doordat het bedrijf alleen nog maar met zzp'ers (zelfstandigen) wil werken en geen mensen meer in dienst wil nemen.  De bezorgers waren boos omdat ze daardoor meer risico lopen, onder andere omdat ze hun ziekte-en ongevallenverzekering kwijtraakten.

Anderen lazen ook: De 7 fases van je supermarktbaantje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren