Niek van der Velden breekt arm in Pyeongchang op Olympische Winterspelen

Val verpest Winterspelen voor Niek van der Velden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Nog voordat hij in actie kon komen op zijn eerste Olympische Winterspelen, is het alweer voorbij: snowboarder Niek van der Velden (17) brak zijn arm in de laatste training voor de wedstrijd.

Niek van der Velden (17) is de jongste Olympiër van TeamNL dit jaar en zou als eerste Nederlander aan de start verschijnen in Pyeongchang. Maar vannacht bij de laatste training voor de slopestyle-wedstrijd kwam de snowboarder hard ten val.

Winterspelen over

Zijn coach Frank van der Putten zag dat hij net iets te hard over een schans vloog en dat hij heel slecht landde. De artsen dachten eerst dat zijn schouder uit de kom was, maar in het ziekenhuis bleek zijn rechterarm gebroken te zijn. Later vandaag wordt hij hieraan geopereerd. Volgens Van der Putten gaat het naar omstandigheden goed, vertelde hij aan de NOS. 'Hij baalt vooral dat hij niet heeft kunnen laten zien wat hij in zich heeft.' Op Instagram is Niek zelf positief: 'Ik ben weer terug voordat je het weet!'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Niek van der Velden over zijn olympisch debuut.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren