Badr Hari mishandeling hoger beroep hoge raad

Vechtersbaas Badr Hari alsnog de gevangenis in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marieke de Jong
Marieke
de Jong

De beroemde kickbokser Badr Hari moet een half jaar de gevangenis in. Een rechter heeft hem veroordeeld, omdat hij meerdere mensen heeft mishandeld tijdens het uitgaan in Amsterdam. Zeven dingen die je over 'bad boy' Hari moet weten:

1. Hari (32) is veroordeeld voor het in elkaar slaan van onder andere de rijke zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation White. Verder sloeg hij er een keer flink op los in de Amsterdamse club Jimmy Woo.

2. Een rechter had de kickbokser eerder al veroordeeld tot twee jaar celstraf, maar Hari kwam daartegen in opstand. Hij ging in cassatie (maakte bezwaar) bij de Hoge Raad, de hoogste rechter in Nederland. Die heeft nu bepaald dat hij toch echt naar de gevangenis moet.

3. Omdat de hoogste rechter hem nu heeft veroordeeld, kan hij niet nog een keer zijn straf aanvechten. Er zit dus niks anders op dan een half jaar brommen.

4. Hari was tijdens de uitspraak niet in de rechtszaal, maar in Marokko. Het is nog maar de vraag of hij zichzelf netjes bij de gevangenis gaat melden. En omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Marokko, hoeft hij niet bang te zijn dat de Marokaanse politie hem oppakt en naar Nederland brengt. 

Badr Hari Rico Verhoeven gevecht Oberhausen

5. Hari is niet alleen bekend van zijn knokpartijen in het uitgaansleven. Hij is ook een bekende Nederlands-Marokkaanse kickbokser en was een van de beste ter wereld.

6. De kickbokser vocht tijdens zijn carrière 118 keer, waarvan hij 106 wedstrijden won. Hij werd in 2007 en 2009 wereldkampioen. Deze titels moest hij weer inleveren vanwege 'onsportief gedrag'.

7. Hari ging in december nog op tv in gevecht met de huidige wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven (27). Hij had Hari uitgedaagd, maar ondanks maanden training gooide Hari al snel geblesseerd de handdoek in de ring.

8. Hari heeft meerdere bijnamen waaronder 'bad boy', 'the golden boy' en 'Devil prince of Morocco'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren