Kat

Veel honden en katten te dik door luxe snacks

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Alcoholvrije prosecco of rosé voor de kat, een biertje zonder prik voor de hond. Deze 'diervriendelijke' drankjes liggen hier nog niet in de winkel, maar nu het economisch beter gaat geven ook Nederlanders steeds meer geld uit aan producten voor hun huisdier.

De NOS sprak met eigenaren van dierenwinkels die vertellen dat mensen hun dier steeds vaker zien als een volwaardig lid van het gezin. Als ze zich het kunnen veroorloven, geven ze daarom veel geld uit aan exclusief honden- en kattenvoer: van biologisch tot gluten- of graanvrij.

Vlees

Volgens Nestlé, een van de grootste producenten van diervoeding, gaven Nederlanders vorig jaar aan honden- en kattenvoer zo'n 670 miljoen euro uit. De NOS schrijft dat het daarbij opvallend is dat er steeds meer vlees in het voer zit, want Nederlanders zelf zijn de laatste jaren juist minder vlees gaan eten.

Tussendoortjes

Voor het milieu is al dat vlees in dierenvoer een ramp, zegt een eigenaar van een dierenwinkel. En ook voor de huisdieren zelf is al die overdaad niet goed. Door te veel eten, luxe tussendoortjes en te weinig beweging krijgen ze overgewicht. En dat is in Nederland een steeds groter wordend probleem, vertelt een dierenarts van de dierenkliniek van Universiteit Utrecht.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Website verkoopt zonnebrillen voor dieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren