Bakkerij Amsterdam

Veel kritiek op Amsterdamse bakkerij 'Anne & Frank'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De eigenaar van een pas geopende bakkerij in Amsterdam had de ophef over de naam van zijn zaak niet verwacht. Hij verwijderde de naam 'Anne & Frank' daarom van de winkelruit.

De bakkerij aan de Raadhuisstraat ligt vlakbij het Anne Frank Huis. In dat huis is de schuilplaats (het achterhuis) waar het joodse meisje Anne Frank met haar familie in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat. De onderduikers werden in het achterhuis gearresteerd en door de nazi's naar concentratiekampen gestuurd. Anne stierf op 15-jarige leeftijd in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Smakeloos

De eigenaar van de bakkerij zegt in Het Parool dat hij de naam eerst niet wilde gebruiken, maar later besloot om het toch te doen: 'Het is een goede naam, een teken van verzet. Ik vind het zelf geen misbruik van de naam Anne Frank.' Daar dachten veel mensen anders over. Ze vonden het smakeloos om op deze manier geld te verdienen met de naam Anne Frank. 

Drukke Toestand 1535445837

Kwetsen

Omdat het niet de bedoeling van de bakker was om iemand te kwetsen, heeft hij de naam op het raam weggehaald. 'Ik vind antisemitisme verschrikkelijk', zegt de bakker. Hij denkt nu na over een nieuwe naam.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Is Anne Frank toch niet verraden?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren