fiersen, jeugd, bewegen,

Veiliger op de fiets

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Karin Wesselink
Karin
Wesselink

Als het aan de ANWB ligt, rijden auto's veel vaker met een slakkengangetje van 30 kilometer per uur. Volgens de verkeersbond maakt dat fietsen veiliger.

Er zijn nogal wat gevaren onderweg: vrachtwagens met een dode hoek. Automobilisten die je van je sokken rijden. Fietsen moet veel veiliger worden, vindt de ANWB. Zij vroegen hun leden in 28 gemeenten een lange lijst in te vullen. Een aantal vragen ging over hoe veilig je je voelt op de fiets. Uit de 22.000 ingevulde vragenlijsten kwam naar voren dat nogal wat mensen fietsen best gevaarlijk vinden. In Amsterdam vindt bijna de helft fietsen niet veilig.   

Brief

ANWB schreef naar aanleiding van het onderzoek een brief naar de gemeenten. De bond hoopt dat zij wat veranderen aan de verkeerssituatie voor fietsers. Er moeten veiligere fietspaden komen en meer straten waar auto's maar 30 kilometer per uur mogen rijden. Wie weet gaan lokale politieke partijen iets met het advies doen. Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart kan het een goede manier zijn om stemmen te winnen. Of juist te verliezen.

Het is trouwens niet bekend hoe oud de fietsers waren die zich onveilig voelen en welke route ze door hun stad of dorp fietsen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Boete voor appen op de fiets? Goed idee!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren