stelling

'Verborgen NIX-kaarten: lekker nutteloos'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Achteloos een potje Kolonisten, PimPamPetten of Weervolven is er niet meer bij. Vanaf nu kun je elk moment op een verborgen anti-drankboodschap stuiten. Erin gestopt door je bloedeigen ouder(s)! Een goed idee, of gewoon nutteloos?

Roken en drinken voor je achttien bent, mag niet meer. Om dat duidelijk te maken voert de overheid al sinds 2013 de campagne NIX18. Sinds deze week is NIX18 undercover. Op ‘Aankaarten’ die verstopt worden in een familiespel met een opdracht, vraag of hint over NIX. Bij Weerwolven bijvoorbeeld wordt een van de spelers de 'nuchtere tiener'.

Tijdens de stemronde mag de nuchtere tiener wachten met het uitbrengen van zijn stem. Hij is nuchter gebleven tijdens de discussie en daarom nog scherp. Pas als alle stemmen zijn geteld, brengt hij zijn stem uit.

Bespreekbaar maken
Zo worden ouders een handje geholpen om het onderwerp bespreekbaar te maken en om afspraken te maken met hun kind over (niet) drinken en roken, is het idee. En dat is belangrijk volgens staatssecretaris van Rijn: ‘Als kinderen bijvoorbeeld voor hun achttiende niet roken, is de kans groot dat ze er nooit aan beginnen. En dat willen we natuurlijk.’ De kaartjes zijn aan te treffen in Kolonisten van Catan, 30 seconds, Party&CO, Pim Pam Pet en Weerwolven. Ouders kunnen de kaarten afhalen bij twee speelgoedketens.

Wat vind jij van dit idee? Zou je tijdens een potje pimpampetten denken: 'oké nu gaan we het eens over drank hebben?' Of ben je het eens met de stelling? Stem op onze poll:

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren