Foto: ANP

Verdachte vast voor moord op Amsterdamse advocaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Een man is dinsdag aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De man werd aangehouden in een huis in Amsterdam. Hoe oud hij is of waar hij vandaan komt, wil de politie niet zeggen. 'Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten', zegt een woordvoerder. De man is er waarschijnlijk vandoor gegaan in een wit bestelbusje. Dat wist de politie al, maar die is nu gevonden.

Advocaat

Hij is aangehouden voor de moord op de 44-jarige Derk Wiersum. De advocaat werd twee weken geleden voor zijn huis doodgeschoten. Wiersum was de advocaat van Nabil B., een belangrijke getuige in een strafzaak tegen een criminele organisatie. Die zaak draait om de voortvluchtige Ridouan Taghi.

Kroongetuige

Taghi wordt samen met een paar andere criminelen gezocht voor een aantal moorden. Nabil B. is kroongetuige in de zaak. Dat is iemand die de politie belangrijke informatie geeft over een misdaad in ruil voor een lagere straf. Dat is ook het geval bij Nabil B. Hij zat ooit bij de bende van Taghi en heeft slechte dingen gedaan, maar kreeg spijt. Nu helpt hij de politie om Taghi te vinden, in ruil voor bescherming tegen de bende en een lagere straf voor zijn daden.

Anderen lazen ook: Advocaat doodgeschoten op straat in Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren