Vergeet rijst: dit redt je verdronken mobiel écht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het is vakantie, de zon schijnt en je staat op de rand van een aanlokkelijk azuurblauw zwembad. Je neemt een aanloop: plons! Op het moment dat je voeten het water raken, bedenk je ineens dat je je mobiel nog in de achterzak van je zwembroek hebt zitten. Geen paniek! Tijd voor telefoon-EHBO!

Dikke kans dat je deze nachtmerrie al eens meegemaakt hebt, want jaarlijks belanden er honderduizenden telefoons bij het grof vuil na een ongewenst bad.  

De meest gebruikte tactiek bij een verdronken telefoon is om het toestel een nachtje in een zak droge rijst te stoppen.

Betere oplossing
De rijstkorrels absorberen als het goed is het vocht uit je telefoon en met een beetje geluk doet-ie het daarna weer. Maar er blijkt nu een nóg betere oplossing te zijn.

De Amerikaanse telefoonmaatschappij Gazelle deed enkele testen en kwam tot de conclusie dat rijst wel helpt om je telefoon te reanimeren na een waterongelukje, maar het blijkt niet dé beste optie. Dat is namelijk kattenbakvulling!

Om precies te zijn de soort met kristallen. Die ziet er ongeveer zo uit:

De onderzoekers van Gazelle raden wel aan om eerst al het water uit je telefoon te schudden en hem dan te laten drogen. Pas als hij droog aanvoelt stop je hem in een zak kattenbakvulling. Het kan enkele dagen duren, dus afkicken wordt het hoe dan ook.

Is hij na 48 uur nog niet herrezen? Dan is het helaas toch tijd voor een nieuwe.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren