Verkeersbord

Verkeersbord voor gek lopen over het zebrapad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Oversteken mag, maar normaal lopen is er verboden. In Spijkenisse hangt een bijzonder verkeersbord. De bedoeling? Gek lopen over het zebrapad.

Of veel mensen ook echt gek gaan lopen, is nog even afwachten. Het bijzondere verkeersbord staat sinds gisteren bij een druk zebrapad in de buurt van het gemeentehuis in Spijkenisse. Het is een idee van iemand die bij het gemeentehuis werkt, hij hoopt dat mensen er vrolijk van worden.

Hoog in de lucht

Op het nieuwe verkeersbord staat een man met een hoed en een koffer die zijn been hoog in de lucht zwaait. Het is de bedoeling dat iedereen op deze (of een andere) gekke manier over het zebrapad gaat. 

Oversteken met een raar loopje op de Silly Walk-oversteek in Spijkenisse

Niet zelf bedacht

De gemeentehuis-medewerker heeft de gekke houding niet zelf bedacht, want het poppetje op het verkeersbord is geïnspireerd op een karakter uit de beroemde film Monty Python. Daarin loopt een personage precies zo (gek) over staat. Silly Walk, zo wordt de opvallende move genoemd.

Nederland is niet de enige met dit bijzondere verkeersbord, want in Zweden staat ook zo'n exemplaar.

Anderen lazen ook: Appen op de fiets voorlopig niet verboden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren