Thailand_boys missing

Vermiste Thaise jongens in grot gevonden!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Dolgelukkig bekijken familieleden van de vermiste jongens het filmpje dat reddingswerkers maakten. Twaalf jongens (11-16 jaar) en hun voetbalcoach (25) zitten al tien dagen vast in een ondergrondse grot in Thailand. Gisteravond werden ze gevonden.

Ze leven allemaal nog, maar op de beelden is te zien dat de jongens erg vermagerd zijn. Omdat ze te zwak zijn om te zwemmen, kunnen duikers hen nog niet naar buiten brengen.

Alarm

De jongens van het jeugdvoetbalteam en hun coach gingen tien dagen geleden na hun voetbaltraining de grot binnen. Door de zware regen liepen de gangen vol water. Toen ze niet terugkwamen van de training sloeg hun familie alarm.

Reddingsactie

Meteen daarna werd een grote reddingsactie opgezet. Dagenlang zochten reddingswerkers, militairen en duikers in de donkere gangen, waar het water door de regen maar bleef stijgen. Ook boorden ze vanaf de bovenzijde van het grottenstelsel een gang van 40 meter diep.

Gerust

Toen het water begon te zakken, konden ze dieper de grot in. Maandagavond werden de jongens gevonden. Reddingswerkers zijn er gerust op dat ze de jongens en hun coach veilig naar boven kunnen brengen. De jongens hebben ondertussen eten en medische zorg van een arts gekregen. Bekijk hier de video die de Thaise Nay Seals op Facebook plaatsten.

Thai NavySEAL 1530601893

Hooyah.....ทีมหมูป่า พบเยาวชนทีมหมูป่าบริเวณหาดทรายห่างจาก Pattaya beach 200 เมตร โดยนักดำน้ำหน่วยซีลดำน้ำวางไลน์เชือกนำทาง ร่วมกับนักดำน้ำจากประเทศอังกฤษ ระยะทางจากห้องโถง 3 ยาว 1,900 เมตร เมื่อเวลา 21.38 น. คืนวันที่ 2 กรกฎาคม 2561 #ThainavySEAL

Posted by Thai NavySEAL on Monday, July 2, 2018

 

Anderen lazen ook: Thais jeugdteam vermist in grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren