Bron: YouTube/RTL Nieuws (screenshot)

Vermomde gevangene probeert te ontsnappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Via een tunnel, raam of container: ontsnappen uit de gevangenis is al op veel manieren gedaan. Een Braziliaanse gevangene pakte het anders aan: hij verkleedde zich als vrouw.

De man, een drugshandelaar die bij een criminele bende hoort, had zaterdag goed zijn best gedaan. Hij had een pruik, een bril en een masker op. Ook droeg hij vrouwenkleding. Onder zijn T-shirt had hij zelfs een bh aan. De ontsnapping is niet gelukt, want de bewakers ontdekten het op tijd.

Extra beveiligd

De verklede man was al uit zijn cel ontsnapt, maar toen hij de gevangenis wilde verlaten vertrouwden de bewakers het niet. Ze besloten uit te zoeken wat er met de 'vrouw' aan de hand was en kwamen erachter wie er onder het masker zat. Ze hebben hem naar een extra beveiligde afdeling gestuurd. De gevangene had voor zijn ontsnappingspoging kleding geleend van zijn dochter: de politie onderzoekt nu of er ook nog andere familieleden hebben meegeholpen aan de ontsnappingspoging.

Crimineel probeert vermomd als vrouw te ontsnappen uit gevangenis - RTL NIEUWS

UPDATE: De crimineel werd dinsdag dood in zijn cel gevonden. Volgens de autoriteiten in Rio de Janeiro heeft de man - nadat hij probeerde te ontsnappen - zelfmoord gepleegd.

Anderen lazen ook: Vijf vragen over de situatie rondom A$AP Rocky.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren