Schiphol

Vertragingen op Schiphol nog niet voorbij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De vertragingen op Schiphol zijn nog niet voorbij. Gisteren konden vliegtuigen door een storing geen brandstof tanken. Omdat de vluchtschema's daardoor vastliepen, strandden tienduizenden reizigers in de vertrekhal van het vliegveld.

Door een fout in het brandstoftoevoersysteem konden vliegtuigen gisteren niet vertrekken én aankomen. Zeker 180 vluchten werden daarom geannuleerd. Nog eens tweehonderd andere vluchten liepen vertraging op.

Kampeerbedden

Reizigers van geannuleerde vluchten kregen van vliegtuigmaatschappijen een andere vlucht aangeboden. Zo'n 1.300 mensen die niet konden vertrekken, sliepen vannacht op kampeerbedden in de vertrekhal. Anderen werden naar hotels gebracht of gingen terug naar huis.

Vertraging

De storing werd gisteravond om 21.30 uur opgelost, maar Schiphol loopt nog steeds achter op het geplande schema. Honderden mensen stonden vanochtend te wachten op vertraagde vluchten.

13 miljoen

In juli en augustus reizen bijna dertien miljoen passagiers via Schiphol. Voor het vliegveld bij Amsterdam is het de drukste periode van het jaar.

Anderen lazen ook: Vliegangst? Deze 8 tips helpen je de zomer door.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren