Foto: ANP

Vier de bevrijding: 5x bevrijdingsfestivals

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is bijna 5 mei! En dat betekent dat er door heel Nederland gratis festivals zijn. Ben jij van plan om de bevrijding te gaan vieren? Wij hebben vijf feestjes voor je op een rijtje gezet:

In totaal zijn er veertien Bevrijdingsfestivals door heel het land. Elk met hun eigen line-up en speciale programma. Dit jaar zijn zangeres Maan, rapper Kraantje Pappie en DJ Sam Feldt de Ambassadeurs voor de Vrijheid. Dat betekent dat ze met een helikopter Nederland overvliegen om op zoveel mogelijk festivals op te treden. 

Wie, wat waar?

Weet jij nog niet waar je heen gaat? De redactie heeft 5 festivals voor je op een rijtje gezet:

Wageningen, provincie Gelderland
Locatie: Binnenstad
Wat en wie: Wie vooral optredens van grote namen wil zien is in Wageningen aan het juiste adres. Hier treden misschien wel de meeste bekende artiesten op. Denk aan Famke Louise, Sam Feldt, Bizzey, Dries Roelvink, Navarone én Ilse de Lange.

Waar: Utrecht, provincie Utrecht
Locatie: Park Transwijk
Wat en wie: Wie lekker centraal in Nederland de bevrijding wil vieren kan het beste naar Utrecht gaan. Hier staan Jonna Fraser en Kraantje Pappie klaar om er een feestje van te maken.

Waar: Rotterdam, provincie Zuid-Holland
Locatie: Het Park
Wat en wie: Feesten mét artiesten dichtbij de Euromast? In Het Park in Rotterdam zijn Sam Feldt, Blaudzun, Josylvio en La Fuente van de partij. 

Waar: Den Bosch, provincie Brabant
Locatie: Pettelaarse Schans
Wat en wie: Wie hard mee wil zingen met het liedje Lekker met de meiden van Merol moet naar Den Bosch afreizen. Daarnaast treden ook Jett rebel, Navarone, en Sam Feldt op.

Waar: Leeuwarden, provincie Friesland
Locatie: Binnenstad
Wat en wie: Ook in Friesland bouwen ze met Bevrijdingsdag een feestje. In Leeuwarden verzorgen niemand minder dan Douwe Bob en Kraantje Pappie de optredens op het hoofdpodium.

Staat jouw provincie hier niet tussen? Klik dan hier voor de overige festivals. 

Anderen lazen ook: Bevrijdingsdag: Nederland is niet in een dag bevrijd. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren