Thailand_boys missing

Vier Thaise grotjongens gered

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Goed nieuws uit Thailand! Vier van de dertien jongens die al ruim twee weken vastzitten in een grot, zijn vandaag gered door duikers.

Een journalist van de NOS in Thailand vertelde dat het plan was om de sterkste jongens als eerste naar buiten te brengen.

Duikers

Tijdens de zware tocht werden de jongens begeleid door dertien duikers. Het eerste deel was het moeilijkste, want daarvoor moesten ze duiken in het water dat in de grot staat.

Smal

Elke jongen droeg een duikmasker en werd met touwen vastgemaakt aan twee reddingsduikers. Ze moesten door hele smalle spelonken zwemmen, zo smal dat je er eigenlijk alleen in je eentje doorheen kunt. Het laatste en droge deel van de ondergrondse weg naar de uitgang, zijn ze volgens CNN gedragen door de duikers.

Helikopter

Twee jongens zijn daarna meteen met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens artsen waren enkele jongens tijdens hun verblijf in de grot erg verzwakt.

Regen

Reddingswerkers gaan vannacht, als het weer dag is in Thailand, opnieuw de grot in voor de achtergebleven negen jongens. Het wordt nog spannend, want voor de komende dagen worden hevige regenbuien verwacht. Als het water in de grot stijgt, moet de reddingsoperatie stilgelegd worden.

Lees hier hoe de jongens in grot terecht kwamen.

Anderen lazen ook: Thaise reddingsduiker overleden in grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren