Vijf jaar na de ramp met MH17

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat de vliegramp met de MH17 gebeurde. Op meerdere plekken in Nederland wordt die ramp vandaag herdacht. In Vijfhuizen is de grootste herdenking met veel van de nabestaanden van de vliegramp. Premier Rutte is daar ook bij.

Het momument in Vijfhuizen werd twee jaar geleden geopend. Op de plek werden door nabestaanden 298 bomen geplant, een voor elk van de slachtoffers. Om het monument heen is een veld vol zonnebloemen aangelegd. De zaden van die bloemen komen van het veld in Oekraïne waar het vliegtuig neerstortte.

Minuut stilte

Rond het tijdstip van de ramp wordt vanmiddag een minuut stilte gehouden. Ook zullen de vlaggen van de landen die geraakt werden door het neerstorten van vlucht MH17 halfstok hangen bij het monument.

Ook op andere plekken in het land wordt vandaag stilgestaan bij de MH17-slachtoffers. Zo worden in Hilversum, waar vijftien van de 298 slachtoffers vandaan kwamen, door het hele dorp zonnebloemen geplant. Ook hier zijn de bloemen afkomstig van zaden van het veld in Oekraïne waar vlucht MH17 neerstortte.

Hoe zit het ook al weer met de MH17?

Bij de ramp met het toestel van Malaysia Airlines kwamen op 17 juli 2014 bijna tweehonderd Nederlanders om het leven. In het vliegtuig zaten ook veel Australiërs. Het was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur en werd boven Oekraïne neergeschoten. Het onderzoek naar de toedracht van de ramp loopt al jaren.

Anderen lazen ook: In beeld: herdenkingsmonument onthuld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren