dubbelganger

Vind je dubbelganger met een selfie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Lijk jij op de Mona Lisa of toch meer op iemand uit de Nachtwacht? Maak een selfie! Een nieuwe app vertelt je dan je dubbelganger in de schilderkunst.

De Google Arts & Culture-app werkt als een soort encyclopedie waarin allerlei schilderen te bekijken zijn. In Nederland is de selfie-functie nog niet te gebruiken, maar wel kun je rondleidingen in musea doen en verhalen lezen over bijzondere kunstwerken. Ook kun je miljoenen schilderijen en beelden bekijken en inzoomen op de kleine details. Vanuit je luie stoel waan je je dus in een museum!

Populair

Het is al sinds december 2017 mogelijk om je dubbelganger te vinden met de applicatie. Maar sinds mensen massaal het resultaat op social media deelden, is de app mega populair. In de Google Play Store reageren veel mensen dat ze het jammer vinden dat de selfie-functie niet overal werkt. ‘Dit blokkeren voor sommige regio’s slaat helemaal nergens op’, schrijft iemand. Google laat weten dat dit komt omdat de functie nog een experiment is. Afhankelijk van de resultaten wordt de selfie-functie misschien over de hele wereld beschikbaar.

Zie hier het resultaat:

Corey Gensler 1516109931

blake j 1516109703

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Quiz: is dit kunst op een kindertekening?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren