YouTube

Viral: diploma en stille ovatie voor autistische Jack

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een video over een bijzondere diploma-uitreiking gaat viral. Op de beelden is te zien dat de autistische Jack Higgings een stille, staande ovatie van zijn klasgenoten wanneer hij zijn diploma ophaalt.

De Amerikaanse jongen is hypergevoelig voor geluid, daarom verzoekt de directeur van Carmel High School om niet te klappen tijdens de uitreiking. In de video is te zien dat het schoolhoofd vraagt of de examenkandidaten kunnen ‘golfklappen’, een klap waarbij geen geluid wordt gemaakt. Maar naast het 'golfklappen', besluiten zijn klasgenoten om Jack ook een staande ovatie te geven.

'Een dappere jongen'

De directeur van de school had deze bijzondere actie niet verwacht. ‘Je ziet een dappere jongen die het podium opstapt. En zijn klasgenoten die hem een hart onder de riem steken', liet hij weten aan de NOS. 'Het laat volgens mij zien dat mensen aardig willen zijn.'

Zie hieronder de video van de diploma-uitreiking:

Graduation Crowd Silent for Student with Autism

De video van de bijzondere uitreiking gaat heel de wereld over. Veel mensen laten positieve reacties achter onder het filmpje. ‘Als ouder van een autistisch kind geeft dit me tranen in de ogen’, schrijft iemand. En een ander: ‘Ik ben zo trots op de mensheid’.

Anderen lazen ook: De 7 meest gênante momenten van een diploma-uitreiking. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren