YouTube

Viral: een dagje vreten zoals Homer Simpson

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Gefrituurde kip, garnalen, broodjes pulled-pork: een dag eten als Homer Simpson is niet niks. Toch probeerden twee Zwitserse vrouwen het uit. Ze gingen, net als het tekenfilmfiguur, op schranstour langs 54 (!) restaurants. En dat leverde een leuke viral op.

De video is geïnspireerd op een oude Simpsons-aflevering. Hierin vreet Homer zich in anderhalve minuut vol met gerechten uit 54 verschillende restaurants in de Amerikaanse plaats New Orleans. De Zwitserse Janine Wiget en Katrin von Niederhäusen besloten precies hetzelfde te gaan doen. Bij dezelfde restaurants aten ze op exact dezelfde manier als Homer dezelfde gerechten. 

Bekijk hier de video:

Homer, Katrin and Janine Eat Their Way Through New Orleans

The making of

In totaal waren de vrouwen één week bezig met het maken van de video. Samen trokken ze langs de restaurants om hetzelfde gerecht te bestellen. Bij twee restaurants kregen ze hun maaltijd zelfs gratis nadat ze hun plan vertelden. En al die moeite werd beloond: de video werd in drie weken tijd al meer dan 1 miljoen keer bekeken.

Reacties

Simpsons-maker Eric Koenig kon zijn ogen niet geloven na het zien van de video. Hij liet weten diep onder de indruk te zijn van de actie. En ook onder de YouTube-video regent het positieve reacties. ‘Ik heb de video honderd keer bekeken’, schrijft iemand. En: ‘Dit is een van de beste video’s op YouTube ever!’

Anderen lazen ook: Racistische Apu moet weg uit The Simpsons.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren