Een erg bijzonder duet.

Vlaamse Lou (18) zingt een duet met zichzelf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Tot een jaar geleden was de 18-jarige Lou nog Louise. Om zijn transitie op een mooie manier af te sluiten, heeft hij iets heel bijzonders gedaan: hij heeft een duet opgenomen met zichzelf.

De muziekstudent merkte al dat hij liever een jongen wilde zijn toen hij 14 jaar oud was. Tegen NOS vertelt hij hoe hij eerst merkte dat hij op meisjes viel en jaloers was op hoe jongens eruit zagen. Toen hij dit met een docent besprak, vroeg die of hij niet liever een jongen wilde zijn. Dat heeft Lou aan het denken gezet, waardoor hij het met zijn ouders ging bespreken. Ook die hadden al het vermoeden dat Lou liever een jongen wilde zijn.

Duet met jezelf

Uiteindelijk heeft Lou besloten om naar zijn gevoel te luisteren en een jongen te worden. Dat begint met het innemen van hormonen, dan gaat je lichaam langzaam veranderen. Terwijl hij door deze transitie ging, deed hij een zangopleiding. Voordat hij aan de hormonen begon, nam hij zijn stem op. Daarvoor gebruikte hij een bestaand lied van de Vlaamse zangeres Femke Verschueren. Toen hij na zijn hormoonbehandeling een lagere stem had, nam hij een tweede stem op zodat hij een duet kon zingen, met zichzelf.

DUET: Vlaamse Lou (eerst Louise) zingt met zichzelf

Reis naar mezelf

Natuurlijk was het wennen om plotseling een lagere stem te hebben, dus hij moest wel een beetje opnieuw leren zingen. Gelukkig geeft hij aan tevreden te zijn met zijn stem en zingt hij nog steeds graag. Door het duet kan Lou zijn transitie een plekje geven in zijn leven. 'Het was een reis naar mezelf', zegt hij.

Anderen lazen ook: 'Ik weet zeker dat ik een meisje wil worden'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren