Vliegtuig

Vliegtuig maakt noodlanding op Kreta na bommelding

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een vliegtuig dat op weg was naar het Duitse vliegveld Düsseldorf heeft een noodlanding gemaakt in Kreta na een bommelding. 

Het toestel kwam donderdagavond vanuit de Egyptische luchthaven Hurghada. Een passagier vond op het toilet een briefje met het woord 'bom' en waarschuwde de stewardessen, zo meldt de Duitse krant Bild. De piloot besloot om een noodlanding te maken op het dichtstbijzijnde vliegveld.

Ontploffing

'Mensen waren doodsbang en dachten dat de bom elk moment zou kunnen ontploffen', vertelt Sascha aan de krant. Zij was één van de 273 passagiers aan boord van het toestel. 'Een aantal vrouwen huilden, sommigen hadden hun Duty Free-drankflessen geopend en iemand rookte een sigaret.'

Slechte grap

Na de landing kon iedereen veilig uit het vliegtuig. 'Het toestel werd onderzocht en alle passagiers werden naar een afgesloten ruimte gebracht', zegt Sascha. Een paar uur later kregen de reizigers te horen dat het waarschijnlijk een slechte grap was. Vrijdagochtend konden ze alsnog naar Düsseldorf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren