Vliegtuig vermist boven Middellandse Zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Een vliegtuig van EgyptAir is vannacht boven de Middellandse Zee neergestort. Naar het toestel, met 66 mensen aan boord, wordt op dit moment druk gezocht. Dit weten we tot nu toe.

• Het vliegtuig, een Airbus A320 van de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir, steeg vlak voor middernacht op in Parijs, in de richting Caïro. 

• Om 02.45 uur verdween het toetsel plots van de radar. Het vliegtuig vloog toen net, op elf kilometer hoogte, boven de Middellandse Zee.

In zee gestort?
• Na een paar uur van onduidelijkheid liet EgyptAir weten dat de het toestel was neergestort. De Franse president Hollande bevestigde dit later.

• Reddingsteams uit Egypte, Frankrijk en Griekenland zijn met boten en vliegtuigen onderweg naar de Middellandse Zee, om te zoeken naar het vliegtuig. Vlakbij het Griekse eiland Karpathos zijn brokstukken gevonden.

Fransen en Egyptenaren aan boord
• Aan boord van het toetsel waren 56 reizigers, onder wie enkele kinderen. De meeste passagiers zijn afkomstig uit Frankrijk en Egypte. Vanuit EgyptAir waren er tien bemanningsleden aanwezig.

• Wat de oorzaak is van de crash is niet bekend. Vlak voor het vliegtuig van de radar verdween was er nog contact. Verder zou er niets geks aan de hand zijn geweest. EgyptAir wijst er bovendien op dat de piloot heel veel ervaring had. Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is.

Heel kleine kans
• Dat een vliegtuig zomaar verdwijnt is heel uitzonderlijk. Vliegen wordt beschouwd als de veiligste manier van reizen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuws-app of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren