ANP

Vliegtuigwrak van voetballer Sala gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het vermiste vliegtuig van voetballer Emiliano Sala is gevonden. Na een zoektocht van twee weken werd het wrak zondagochtend gevonden op de bodem van Het Kanaal, de zee tussen Engeland en Frankrijk. 3 vragen (en antwoorden) over wat is er gebeurd en de zoektocht naar Sala.

1. Wat is er gebeurd?

Het vliegtuig de Piper Malibu 46 verdween twee weken geleden tijdens een vlucht van de radar. Aan boord was de 28-jarige Argentijnse voetballer Emiliano Sala en zijn piloot David Ibbotson. Sala was onderweg van zijn oude voetbalclub FC Nantes naar Wales, waar hij 3,5 jaar zou gaan spelen bij de voetbalclub Cardiff. Hij was aan deze club verkocht voor 20 miljoen euro. Vlak voordat het vliegtuig van de radar verdween stuurde Sala nog een angstig audiobericht naar zijn vrienden. Hierin vertelde hij dat hij er iets mis was met het vliegtuig en dat het toestel ‘uit elkaar lijkt te vallen’. Ook stuurde hij dat hij ontzettend bang was.

2. Hoe (lang) werd er gezocht?

De afgelopen weken werd er met vijf helikopters, drie vliegtuigen en twee reddingsboten naar het vliegtuig gezocht. Maar toen de kans steeds kleiner werd dat Sala en Ibbotson levend gevonden werden, werd deze zoektocht werd op 24 januari beëindigd.

Zowel familieleden als beroemde voetballers als Messi en Maradonna protesteerde tegen dit besluit. Messi schreef op Instagram: 'Zolang er nog mogelijkheden zijn, een spoor van hoop, vragen we te blijven zoeken naar Emiliano'. Uiteindelijk besloot de familie van Sala om met een inzamelingsactie 30.000 euro op te halen voor een nieuw onderzoek. Dit geld werd razendsnel binnengehaald, en hierdoor kon het nieuwe onderzoek twee dagen later al beginnen. Uiteindelijk werd het vliegtuigwrak gevonden met behulp van een onderwaterboot.

3. Wat gebeurt er nu?

Het is nog niet duidelijk of de lichamen van Sala en de piloot in het vliegtuig zijn gevonden. De onderzoekers zijn nog bezig met het onderzoek. Er wordt verwacht dat de Britse autoriteiten in de loop van de dag met een verdere verklaring komen.

Anderen lazen ook: 7 tips om heftig nieuws te verteren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren